Patriarkaalinen Kausi

Patriarkaalinen Kausi

Paljon on vettä virrannut Vantaassa Spelareiden edellisen cd:n julkaisun jälkeen. Niinpä eräinä alkukevään 2017 päivinä Spelari-perhe teki viikonloppuretken Tampereelle studioon tallentamaan yhtyeen nykyisen soundin. Yhtyeen taiteellisena johtajana toimivan Patrik Weckmanin johdolla sointi on muuttunut haitareiden ja mandoliinin poisjäännin myötä viuluvetoiseksi. Harmooni ja basso luovat rytmisen pohjan, viuluille ja alttoviululle on tehty moniäänisiä sovituksia ja onpa välillä soitossa myös mukana ruotsalaisen säkkipillin arkaainen borduna melodiaa tukemassa.

Kalabaliikki

Kalabaliikki

Spelarit-yhteen toiselle levylle on koottu vuosien 1998-2002 ohjelmistoa. Yhtyeen vakiosoittimien lisäksi levyllä soivat myös uudet instrumentit. Tempo vaihtelee rauhallisesta menuetista kiperään polkkaan. Suomalaisen ja ruotsalaisen pelimannimusiikin lisäksi levyllä on myös yhtyeen soittajien sävellyksiä ja perinnemusiikkia Helsingin pitäjästä, nykyisen Vantaan alueelta.

Kalabaliikki

Appu Soutaa

Kansanmusiikkiyhtyeiden SM 1996-tittelin siivittämänä Spelarit riensi studioon äänittämään silloista ohjelmistoaan. Vuonna 1997 julkaistu Appu Soutaa on saanut melko mukavan vastaanoton ja onkin silloiselta yhtyeeltä varsin onnistunut tekele. Levyä on edelleen saatavissa vaikka se alkaa olla jo keräilyharvinaisuus

Kalabaliikki

Spelarimarssi

Vuonna 1987 julkaistu C- kasetillinen silloisen Spelarit -yhtyeen musisointia on noussut jo lähes kulttimaineeseen. Kasetti on nykymarkkinoilla varsin harvinainen ja löytyy ainoastaan vannoutuneimpien "kaappispelareiden" levyhyllystä.